Verslag Millennium Toernooi 2017

Het 18e millenniumtoernooi is weer achter de rug.

Onder perfecte weersomstandigheden is het Millenniumtoernooi voor de O13 en O15 teams weer geslaagd geweest. Voorafgaand aan dit toch altijd weer unieke evenement, hebben 18 enthousiaste vrijwilligers weer het tentenkamp opgetrokken. En deze keer zijn deze tenten zowaar niet ten prooi gevallen aan slagregens en rukwinden, zodat daar door 2 teams al op vrijdagavond gebruik van gemaakt kon worden. Zaterdagavond was het tentenkamp overvol met ruim 325 slapers, nou ja slapers!

Zoals ik al eerder noemde waren de weergoden ons gunstig gezind. Al zal 1 scheidsrechter het daar waarschijnlijk niet mee eens zijn, want van de 4 wedstrijden die hij tot een goed einde moest brengen werd hij bij 3 potjes verrast door een plaatselijke hoosbui van enkele minuten. Maar dit wist de Millenniumcommissie op te lossen door deze man op zondag vrijaf te geven. 

Helaas werden wij een paar dagen voorafgaand aan het toernooi verrast met een afzegging, waardoor het wedstrijdschema op zaterdag behoorlijk aangepast moest worden. Het aantal wedstrijden bleef echter voor een groot deel gelijk, dus dat kon de pret niet drukken. Naast de voetbalwedstrijden werd er door Team4Talent een aantal spellen georganiseerd, waar door de diverse verenigingen veelvuldig gebruik van werd gemaakt. Uiteindelijk werden om half vijf de laatste poulewedstrijden gespeeld en konden wij ons opmaken voor het diner die dit keer uit een echte sportmaaltijd bestond, want wat is er niet lekkerder dan na een dag voetballen friet, snacks en appelmoes naar binnen te werken gevolgd door een lekker ijsje als afsluiting.

Vanaf 20.00 uur waren alle ogen gericht op het zwembad, want ook deze keer werden de spelers en hun begeleiders in de gelegenheid gesteld om een uurtje in De Viergang te zwemmen. Om 22.00 uur was iedereen weer terug op het sportterrein en werd het startsein voor de DJ gegeven die tot in de late uurtjes de loudspeakers liet knallen. Rond 2 uur werd er door de meeste slapers de tenten opgezocht om toch maar te proberen een paar uur te gaan slapen.

Om 07.45 uur zondagochtend stond de cateringbrigade weer paraat om voor de eerste gasten het ontbijt te verzorgen. De mazzelaars die als laatste aan het ontbijt aan mochten schuiven konden relatief lekker lang uitslapen. Ook het ontbijt was weer perfect geregeld.

De wedstrijden gingen om 09.00 uur alweer van start, met helaas 1 vereniging minder. Deze waren waarschijnlijk de wekker vergeten te zetten of hadden geen zin meer om de verre reis vanuit Rotterdam naar Pijnacker te maken. Dus ook nu moest het wedstrijdschema weer aangepast worden. Inmiddels is dit een routineklus voor de wedstrijdleiding geworden. Uiteindelijk klonk om 15.30 uur het laatste fluitsignaal en konden de 2 voorzitters aan de slag om de prijzen uit te reiken. Dit jaar hebben we bij de 2 leeftijdsklassen een sportiviteitsprijs geïntroduceerd. Bij O13 is deze gewonnen door het team van Grol 1 en bij O15 ging deze naar UVV 1. De eerste plaats bij het voetballen ging zowel bij de O13 en O15 net zoals vorig jaar naar ASW Waterwijk 1. Zo kwam er weer een eind aan een weekend met veel leuke wedstrijden en naast het voetballen plezier voor iedereen.

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die het 18e Millenniumtoernooi mede mogelijk heeft gemaakt.
Tot volgend jaar.

Kees Kleij
Voorzitter Oliveo Millenniumvoetbaltoernooi

Onze hoffotograaf David Dilling heeft weer foto's en films gemaakt.

Sponsoren

logo-toussaint
logo worreljetten
 
logo impressed

logo clubvan100