Verslag C & D Jeugd 2016

Ook de D en de C jeugd hebben hun tweedaagse Millenniumtoernooi erop zitten.

16 D-teams en 12 C-teams hadden zich zaterdagochtend gemeld op ons sportpark. Voor deze teams moesten maar liefst 24 tenten beschikbaar zijn, want er moest plaatst ingeruimd worden voor ruim 400 slapers. Rob de Brabander en zijn team hadden al eerder 12 tenten opgetrokken en moesten dus nogmaals 12 tenten plaatsen. Dit "klusje" was bij hun in goede handen want binnen een paar uur was het complete tentenkamp een feit. Na wat puntjes op de welbekende i werd het sein op groen gezet zodat op vrijdag en zaterdag de teams hun plekje in de tenten konden innemen.

De zaterdag stond in het teken van de poulewedstrijden. Bij de D waren er 4 poules van 4 verenigingen en bij de C hadden we 3 poules van 4 verenigingen geformeerd. Dit betekende dat er voor de zaterdag door de programmameester 42 wedstrijden ingepland moesten worden. Zoals voorgaande edities was dit ook dit jaar weer een routine klusje voor hem. Er werd door de teams zonder uitzondering fanatiek gevoetbald om te zorgen dat er zo hoog mogelijk in de poule geëindigd werd, want dat betekende voor de zondag kruisfinales voor de zo felbegeerde bekers. Aan het einde van de dag kon de balans voor de te spelen wedstrijden voor zondag opgemaakt worden en brak er voor de organisatie een relatief rustige paar uurtjes aan. Want rond zes uur stonden de teams die zich opgegeven hadden om van de pizza te genieten al voor de deur van de sporthal om de hongerige magen te stillen. Heel veel andere teams hadden het plan opgevat om op het tentenkamp te BBQ 'en. Het benodigde vlees werd weggekocht uit de supermarkten in Pijnacker. De plaatselijke bevolking had waarschijnlijk het nakijken, want hele koeien en halve varkens zagen we voorbij komen. Na het eten werd er door 2 groepen in de Viergang gezwommen. Ook hier werd door de teams, naar horen zeggen, fanatiek aan deelgenomen. Menig toezichthouder hield hier geen droge kleren aan over, maar dat was geen probleem. Na het zwemmen was iedereen vrij om te doen waar hij of zij zin in had. In de kantine lied de inmiddels niet meer weg te denken disco de aanwezigen genieten van bekende en minder bekend beats, terwijl op de voetbalvelden weer volop gevoetbald werd. Tot in de vroege uurtjes was het gezellig druk op het complex. Maar er moest op zondag gevoetbald worden, dus trok iedereen zich uiteindelijk terug in de tenten om toch nog een paar uurtjes te kunnen slapen.

Zondagochtend klokslag 08.00 uur werden de D-teams aan het ontbijt verwacht, om 08.45 uur gevolgd door de C-teams. De cateringbrigade had weer gezorgd dat er voor iedereen broodjes, krentenbollen, diverse soorten beleg, koffie, thee en melk beschikbaar was. Waarvoor dank.
Om half tien stonden de eerste kruisfinales op het programma, om half twaalf gevolgd door de halve finales. Inmiddels was het dweilorkest 'Het Zooitje" ook weer gearriveerd. Zij verhoogde met hun welbekende enthousiasme de sfeer, waardoor het op het sportcomplex nog gezelliger werd. Na de halve finales was het rond 13.45 uur tijd voor de finalerondes. Voor elke plek werd door alle teams gestreden voor een goed resultaat. Uiteindelijk ging de finale om plaats 1 en 2 bij de D tussen Spartaan-20 1 en ASC Waterwijk 1 Na een spannende wedstrijd die gelijk eindigde (0-0) moesten strafschoppen de beslissing brengen. ASC Waterwijk deed dit net iets beter dan Spartaan 20.
Bij de C ging de finale tussen ASC Waterwijk 2 en BVCB. Ook hier trok ASC Waterwijk aan het langste eind, waardoor de bekers voor de eerste plaatsen dit jaar meegenomen worden richting Almere. In de gezellige volle sporthal, waar het Zooitje nogmaals hun kunsten ten gehore brachten, werd, na een dankwoord van zijn kant richting alle vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk gemaakt hadden, door Ruud Schalkwijk (voorzitter van Oliveo) de prijzen uitgedeeld. Bekers voor de vier beste ploegen en medailles voor iedere deelnemer.

De organisatie kan tevreden terugkijken op zeer succesvol verlopen toernooiweekenden. Naar horen zeggen zal volgend jaar ook weer een Millenniumtoernooi in Pijnacker op de agenda staan. Hoe en in welke vorm is nog niet bekend. Wel bekend is dat het dan om de 18e editie zal gaan.

Wellicht tot een volgende keer.
Kees Kleij, voorzitter Oliveo Millenniumtoernooi.

Sponsoren

logo-toussaint
logo worreljetten
 
logo impressed

logo clubvan100